Send elektronisk faktura til Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Send elektronisk faktura til Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Med B2Brouter vil du være i stand til at sende elektroniske fakturaer til Consell Comarcal del Pla d'Urgell gennem eFACT Catalonien og korrekt generere din elektroniske faktura i Facturae 3.2-format med de krævede DIR3-koder indarbejdet: Regnskabskontor, Processing Unit og Management Body.

Send elektronisk faktura til Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Se DIR3-koder for Consell Comarcal del Pla d'Urgell for at lave en elektronisk faktura

Opret elektronisk faktura

Consell Comarcal del Pla d'Urgell

  • NIF (CIF): ESP7500012E
  • Prat de la Riba, 1
  • 25230 Mollerussa
  • Lleida
  • Spanien
Leveringsmetode til faktura
eFACT Catalonien (Facturae 3.2)
  • Regnskabskontor: L06090025
  • Ledelsesorgan: L06090025
  • Behandlingsenhed: L06090025

Hvad er eFACT Catalonien?

eFACT Catalonien er det generelle indgangssted for elektroniske fakturaer for catalanske offentlige administrationer. Alle leverandører, virksomheder eller selvstændige arbejdstagere skal sende deres elektroniske fakturaer gennem eFACT Catalonien for at blive administreret af den relevante catalanske administration.

Det format, der understøttes af eFACT Catalonien, er Facturae 3.2 med forpligtelse til at specificere DIR3-koder.

B2Brouter er tilsluttet eFACT Catalonien, så dine fakturaer sendes direkte til indgangspunktet og automatisk. På denne måde kan du også blive informeret om status på din faktura via vores notifikationssystem.

Hvad er DIR3-koder?

DIR3-koder er tre obligatoriske data, der skal specificeres i de elektroniske fakturaer, der er udstedt til de offentlige myndigheder i Spanien. De 3 koder svarer til Managing Body, Processing Unit og Accounting Office.

I B2Brouter Directory kan du finde de verificerede DIR3-koder for Consell Comarcal del Pla d'Urgell såvel som andre offentlige myndigheders.

Hvad er en elektronisk regning?

En elektronisk faktura er et dokument, der har samme juridiske gyldighed som en papirfaktura, men sendes og modtages elektronisk.

Lov 25/2013 regulerer elektronisk fakturering i Spanien og specificerer de krav og standarder, der skal overholdes. Det mest almindelige elektroniske fakturaformat internationalt er XML (med alle dets varianter), da det er et struktureret og standardformat, der let kan behandles af ethvert system. Det sædvanlige format i Spanien er dets eget XML-format kaldet Facturae.

Har du brug for at sende en elektronisk faktura til Consell Comarcal del Pla d'Urgell?

Hvornår er det obligatorisk at foretage en elektronisk faktura?

I Spanien har elektronisk fakturering været obligatorisk siden 2015 for udbydere af den offentlige administration (byråd, regionale regeringer, Generalitat, sundhedstjenester, universiteter osv.). Virksomheder eller freelancere, der er underleverandører eller entreprenører af offentlige kontrakter, skal også udstede deres fakturaer i elektronisk format.

For den offentlige sektor skal fakturaer sendes i Facturae -format, og elektroniske fakturaer skal sendes via det relevante indgangssted.

Tilmeld dig vores elektroniske faktureringstjeneste
B2Brouter
B2Brouter

B2Brouter er en cloud-forretningsadministrationsplatform, der giver dig mulighed for at kontrollere al din fakturering, oprette og sende elektroniske fakturaer til dine offentlige eller private kunder og modtage dem uden behov for manuel input.

Vi hjælper dig problemfrit med at oprette dine fakturaer i Facturae 3.2-format og sende dem til Consell Comarcal del Pla d'Urgell via eFACT Catalonien. På denne måde sikrer du, at du overholder kravene i nationale og europæiske regler sikkert og let.

Med B2Brouter kan du også administrere andre dokumenter relateret til fakturering såsom skøn, ordrer eller leveringsnoter.

Gratis elektronisk faktura

Kontakt os

Hvis du har brug for mere information om, hvordan vi kan hjælpe dig med at administrere din elektroniske fakturering, hvad enten det er hos offentlige eller private kunder, så tøv ikke med at kontakte os. Vi vil med glæde hjælpe dig.

Kontakt vores support-team